Facebook   Twitter   Youtube   RSS

На 10.10.2000 г. стартира предаването “Вечеринка или Соаре за “истински” врачани” с гости – пришълци с утвърден авторитет във Враца. С годините кръгът от гости се разширява, следвайки първоначалната идея за съпоставка, но вече не само на регионални особености, а и на професии, принципи, творчески или управленски идеи.

Предаването се преименува в “Соаре”, а жанрово освен художествения портрет реализира форми на пътеписа, документалния и научно- популярния филм /”Венециански карнавал”, “Лазурният бряг”, “По стъпките на Вазов в Искърското дефиле”, “Дървесните видове във Враца”, “Биосферен резерват Чупрене”, “Яворов и Мина”, “Любовта през вековете”, “Чипровци”, “Торлаците”, “Великден в Бърдарски геран” , “Старите книги” и още много други/.

Гостите на предаването посрещат екипа в дома си или край любими свои местности, реки, скали, площади, манастири, гори, на фестивала “Златната ракла” 2008 г. в Пловдив с автора на част от статуетките, в предаването “Имаш поща”.
На Коледа през 2008 г. “Соаре” е вече с ново, модерно студио, с нова анимация и с декор – шест- метрова нощна панорама на Враца.

От началото на 2009 г. стартира на живо с възможност за коментар по теми от Интернет и пряка връзка за въпроси към госта по Скайп и Фейсбук - Milka Markova.

От септември 2012 година към екипа на Соаре се присъединява Тома Рогожинов като водещ заедно с автора на предаването Милка Маркова в атмосферата на студио с нов декор и непрекъснато разширяващ се кръг от теми и проблеми, анализи на регионални и национални политики, културни и обществено значими събития, представени от личностите на нашето време.

Излъчва се всеки вторник от 20.30 часа, с повторение в сряда от 08.30 ч. и в неделя от 20.30 часа.