Facebook   Twitter   Youtube   RSS

Внезапно издъхна арестуваният заради рушвет инспектор по храните от Пловдив

Инспекторът от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив - 57-годишният Хамза Мохамед, който беше арестуван през месец май при съвместна акция на ДАНС и отдел „Икономическа полиция”, е издъхнал в неделя, съобщава TrafficNews.bgТой беше задържан с рушвет 500 лева. След задържането, негови близки заявиха, че бил "нареден". Служителят отишъл на срещата по настояване на собственик на склад в Пловдив, който няколко дни по-рано получил акт за нарушение. Той молел инспектора да му помогне и му подал плик, в който казал че е въпросния акт. В момента, в който Хамза прибрал плика в джоба си, в ресторанта нахлули ченгетата и му щракнали белезниците. Това е версията на хора близки до лекаря, който е от сирийски произход.
 
Д-р Мохамед беше освободен от ареста срещу „парична гаранция” дни след задържането му. Четири денонощия след ареста обаче, инспекторът изпаднал в кома в продължение на два месеца. После излязъл от кома, но отново изпаднал в нея и така до днес, когато издъхнал.
 
Близки до д-р Мохамед коментират, че е станал жертва на заговор.
 
Сириецът е страдал от е тежък диабет. В сирийската общност той се ползва с добро име, познатите му го определят като човек, който винаги е готов да направи услуга. Според други сирийци живеещи в Пловдив, стандартът му на живот не бил много висок.
 
Д-р Хамза Мохамед живее в България от 30 години. Той е кюрд и е учил медицина в България по линията на обмен на студенти, поддържана от комунистическите партии в различните държави преди прехода.
 
Погребението на д-р Мохамед ще се състои в понеделник, 26 септември./БЛИЦ

26-09-2016 | виж всички новини | 

Добави коментар

Коментари