Facebook   Twitter   Youtube   RSS

Стабилизирането на столичната „Топлофикация“ е основната цел за новото ръководство

Финансовото стабилизиране на столичната „Топлофикация“ е най-важната цел за новия изпълнителен директор Кремен Георгиев, който участва на открито заседание в КЕВР, предаде репортер на БГНЕС.

Паралелно с това новото ръководство ще работи за по-голяма събираемост на сметките. Към момента „Топлофикация“ отчита 75% събиране на дължими такси от абонатите. Георгиев обещава следващите месеци да направи събираемостта на 100%. „С магическа пръчка не става, едва от дни съм на този пост, дайте ми няколко месеца и да реализирам начертаната програма“, заяви той пред журналистите. Георгиев разкри, че ще се стреми да намали разходите в дружеството и правилно разпределение на паричните потоци.

Георгиев заяви още, че и занапред ще залага на частните съдебни изпълнители за събирането на дължимите суми. Инвестиционната програма на „Топлофикация“ за 2018 година не е изпълнена, но според директора това се случва при всички ТЕЦ-ове в страната. „Инвестиционната програма трябва да е амбициозна. Понякога 40% изпълнение е добър резултат“, смята изпълнителният директор.

За рокадата на върха в управлението на общинската Топлофикация стана ясно в началото на месеца. Кремен Георгиев смени Сашо Чакалски, който се задържа  на поста изпълнителен директор близо година.

За периода дълговете на дружеството към „Булгаргаз“ стигнаха 100 млн. лева. Сумата беше погасена от Българския енергиен холдинг. До този момент няма официална позиция на принципала Столична община каква е причината за направената рокада в ръководството на „Топлофикация“. /БГНЕС

21-02-2019 | виж всички новини | 

Добави коментар

Коментари