Facebook   Twitter   Youtube   RSS

Русия разгръща С-400 в Крим

Русия разгръща зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие С-400 на полуостров Крим, съобщава "Интерфакс", които се позовават на информация руското министерство на отбраната. "Ройтерс" също съобщава новината.

Информацията е на фона обявеното от Украйна въвеждане на военно положение в продължение на 30 дни в някои части на страната след руското залавяне на три украински кораба край бреговете на Крим в неделя.

Новите системи С-400 ще са напълно функциониращи до края на годината.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира по-рано, че може да отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина.

В неделя, Русия стреля и иззе три украински кораба в Керченския проток, който разделя Крим от руската континентална територия. Украйна отговори с въвеждане на военно положение. 

Инцидентът доведе до извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, където посланиците на Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения, че се опитват да предизвикат конфликт заради нисък рейтинг на одобрение на лидерите на двете държави.

Руският президент Владимир Путин е изразил "сериозно безпокойство" относно решението на Украйна да въведе военно положение.

news.bg

28-11-2018 | виж всички новини | 

Добави коментар

Коментари