Facebook   Twitter   Youtube   RSS

Бизнесът търси работници и цехове в затворите

Възможностите за повишаване на трудовата заетост на затворниците обсъдиха зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, съобщиха от Министерството на правосъдието.

На срещата бяха обсъдени и варианти за по-ефективно използване на свободните производствени помещения. Акцент на разговора беше, че стопанската дейност намалява присъдите на затворниците и има пряко отношение към тяхната ресоциализация.
Велев заяви, че стопанските субекти, които са членове на Асоциацията, имат интерес към използването на свободния трудов ресурс и наличните производствени мощности в местата за изпълнение на наказанията.

На срещата с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ присъстваха гл. комисар Васил Миладинов, главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие "Фонд затворно дело", което управлява стопанските дейности в местата за лишаване от свобода.
/news.bg/

28-11-2018 | виж всички новини | 

Добави коментар

Коментари