Facebook   Twitter   Youtube   RSS

Привикаха Тодор Танев в Патриотичния фронт заради турското робство

Патриотичният фронт е повикал днес на килимчето в парламентарната си група образователния министър Тодор Танев, за да даде обяснения за трансформациите на знакови произведения в българската литература, както и да обясни защо смята да подмени понятието "турско робство" в учебниците по история със "съжителство".Това съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Патриотите са гневни на идеите на Танев, който е представител на Реформаторския блок в правителството, макар той да се отрече от него чрез лидера на ДСБ Радан Кънев.

В същото време ГЕРБ запазва ледено мълчание за нововъведенията на образователния министър, вероятно защото моментът съвпада с воденето на преговори между двете политически сили за подписването на анекса към споразумението им за общо управление.

Затова патриотите са решили, че ще изслушат мотивацията на Танев и тогава ще решат дали също да тръгнат на протести заради реформата в образователната система, която за тях е абсолютно неадекватна, или да търсят обяснения и помощ на коалиционното ниво на управление. /БЛИЦ

28-01-2016 | виж всички новини | 

Добави коментар

Коментари