Facebook   Twitter   Youtube   RSS

7-годишна уцели с молив окото на съученик

Първокласничка замери и уцели в окото свой съученик по време на занималня. Инцидентът е станал миналата седмица в ОУ „Неделя Петкова“ в Сопот, докато децата се занимавали, потвърди за DCNEWS директорката на училището Жана Тракийска. В резултат на нараняването, окото на момченцето е било оперирано в пловдивска болница и въпреки, че има малък процент на нарушено зрение, лекарите са дали надежда, че то ще е възстанови напълно с времето.

Драмата се разиграла на 11 октомври следобед, когато 24-те първокласници подготвяли домашните си. Момчето започнало да обижда момиченцето, а то от своя страна го замерило с подострения молив. За нещастие моливът уцелил окото на малчугана и се забил в близост до ретината.

Медицинската сестра на учебното заведение веднага е реагирала и е информирала директорката, която пък е повикала родителите и на наранетото дете, и на момиченцето, причинило инцидента. Повикан бил очен лекар от карловска клиника, а впоследствие пострадалият малчуган бил откаран в пловдивска болница. Детето веднага е било оперирано и след това са му били направени няколко шева, тъй като била разрушена целостта на окото. Очаква се в понеделник то да се върне на училище, е съобщила майка му.

Според Тракийска, родителите на пострадалия малчуган няма да повдигат обвинения спрямо училищния персонал, още повече, че възпитателката от занималнята е била освободена от работа. Те обаче са настояли момиченцето, причинило инцидента, да бъде преместено в друго училище. „Това ще стане, тъй като майката на момичето се съгласи“, коментира директорката. За случая са били информирани и общинските власти в Сопот, тъй като е трябвало да съдействат за преместването.

„Според мен за натрупана агресия между децата не може да се говори, тъй като те са доста малки, а и са заедно не повече от месец“, коментира Жана Тракийска. С децата тепърва ще се работи, за да могат да се успокоят, допълни тя.

//dcnews.bg

20-10-2016 | виж всички новини | 

Добави коментар

Коментари